2010-01-29

Armonikos garsai ir pokšintis šampanas

Vestuvės yra kvailystė. Ne pats vestuvių faktas yra kvailystė (nors TV personažo Elo Bandžio misija ir yra atkalbėti bent vieną žmogų nuo vedybų), bet pinigų kiekis, beprasmiškai išleidžiamas vestuvėms yra kvailystė.

Nors jūs labai nustebsite, bet yra labai daug žmonių, kurie nori „tradicinių“ vestuvių.

Jie nori, kad ankstyvą rytą prie jų daugiabučio muraveiniko nupistos laiptinės sustotų ilgas limuzinas, o kaimynus pažadintų armonikos garsai, susipinantys su pokšinčiu šampanu ir fotoaparatų čirksėjimu.

Jie nori matyti chemines šukuosenas susidėjusias pamerges, įsikibusias į parankes įraudusiems nuo alkoholio pabroliams, nori girdėti kvailus rūkančio treninguoto „svidetelio“ bajerius apie pasivartymą ant šieno, jie nori ašarojančių bobučių ir raudančių motinų – „vajėzus, mano dukrą iš namų išveda visam laikui“.

Jie nori septynių tiltų, išgerti, spynos ant kiekvieno tilto, dar išgerti, nuotraukų Užupyje (tokių pat, kaip pas bendradarbę), išgerti dar, tada pasisėdėjimo kokiose nors „rengiame pobūvius“ patalpose su maximos mišrainėmis ir dirbtiniais ikrais, dar išgerti, pašokti, išgerti ir [::: trūko juostelė :::]

Vidutiniškai „tradicinės“ vilnietiškos vestuvės kainuoja tiek, kad išeitų neblogas automobilis. Arba labai labai gera kelionė į bet kurią pasaulio vietą su įspūdingomis atostogomis.

Ir dažna pora vestuviniams žiedams, kuriuos teoriškai nešios visą gyvenimą, išleidžia mažiau, nei nuotakos suknelės nuomai, kurią ji apsiviks tik vieną dieną. Kodėl? Todėl, kad visiems žiūrintiems nuotraukas yra svarbiausia tai, kaip atrodė nuotaka.

Sakot, tai vienintelė diena gyvenime? Paklauskite apie tai holivudo aktorių.
Sakot, kad tai svarbiausia diena gyvenime? O kaip vaikų gimimas?
Sakot, ką žmonės pasakys? Žmonės visą laiką turės ką pasakyt, dėl to nepergyvenkite.
Sakot, nuotraukos gražios? Pasidarykit fotosesiją, kainuos bent 10 kartų pigiau.
Sakot, ną kaip čia taip, ne kaip visi? Aha, labai svarus argumentas. 10 000 lemmings can't be wrong.

Šeštadieniais sėdint Užupio picerijoje žiauriai norisi jiems pasakyti – kokie jūs visi debilai.
Bet kam gadinti žmonėms tą „vienintelę dieną“...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą