2010-03-27

RIMAXIKFA: jūsų grąža popieriniais pinigais, čekis, centai – here you go!



Pradžioje noriu jus supažindinti su vienu portmanteau žodžiu – RIMAXIKFA. Nuo šiol tai bus mano bendrinis žodis įvardinant mūsų kenčiančios šalies prekybcentrius, kuriuos iki šiol aš įvardindavau kaip maxima – kas iš principo yra visiška neteisybė rimi, norfų ir ikiukų atžvilgiu.

O dabar – prie reikalo.

Prekybos centruose yra lygiai du nesuoptimizuoti dalykai, kurie mane taip biesina, kad negaliu:

Visų pirma, tai yra adatiniai čekių spausdintuvai. Kas per nesąmonė? Bzzzzz, bzzzzz, džyrkšt, bzzzzz, bzzzzz… WTFF? Kas per lagas? Ėi, rimaxikfa, nebeuždirbat ant terminių (ar kokių ten?) printeriukų?

Antras žiauriai užknisantis dalykas yra grąžos atidavimas. Blixt, kasininkė padeda popierinius pinigus, tada ant jų padeda čekį (kurio man niekada gyvenime nė velnio nereikia jokioje rimaxikfoj), tada ant viršaus suberia sušiktus metalinius pinigus, kurių man iš principo irgi nė velnio nereikia. Padaro tokį a la šunšūdžio šūdkruviuką, kurio aš niekada nesugebu normaliai sukrapštyti, nes viskas susipainioja, o stora kasininkė tuo metu jau skanuoja sekančio pirkėjo prekes.

Jofana, prekybcentrių klerkai, wtf? Niekad nebuvote macdonalde? Niekad nieko nepirkote A klasės užsienyje? Ei? Į rankas reikia žmogui paduoti pinigus. O čekį padękite kur nors šalia - jei žmogus norės, pasiims tą šūdpopierį.

O jei jau kalbėti apie ne prekybcentrius, o apie konclagerius, tai nėra nieko baisiau, kaip senukų prekybos centruose leidžiamos reklamos. Ir ne tik reklamos ten blogai. Ten blogai viskas. Ten eilės juda labaiiiiiiii lėtaiiiiiii..... Ten apsauginiai piktesni už Auschwitzo prižiūrėtojus. Ten užėjus mane kažkodėl ima kamuoti klaustrofobijos ir panikos priepuoliai, ima trūkti oro ir panašiai. Nežinau, kodėl taip yra, bet man taip yra visose senukų parduotuvėse. Ermitaže taip nėra, nors Ermitažas – pavadinis, blogesnis už Akropolį.

Bet ar kaimui tai įdomu? Perka, krauna viską į passatwagenus ir zašybys visiems...

1 komentaras:

  1. Ne į rankas, o į padėkliuką! Jis ne šiaip sugalvotas, o dėl higienos. Užtenka, kad pinigai patys nešvariausi buities dalykai, tai dar čiupinėt rankas kažkam siūlai. Dirbu vaistinėj, o čia sveiki žmonės neina. O ant rankų veisiasi kas tik norį, nuo grybelių iki sunkių infekcijų su neaiškais bėrimais ir pūliavimais visokiausiais. Kartais net supykina, kai pamatai ryškiai geltonus nagus. O per dieną tokių daug ateina, tai apie didelius prekybos centrus net pagalvot baisu, kokie srautai ir ko ten per dieną praeina.

    O dėl to, kad nespėjus pasiimt prekių, jau skanuoja sekančio yra elementari nepagarba klientui. USA yra net "bageriai", kurie sukrauna prekes. Naudočiausi tokia paslauga, kad ir ne už dyka.

    AtsakytiPanaikinti