2010-04-12

Elektroninė biblioteka



XXI amžiuje kopija nesiskiria nuo originalo. Kadangi statistiniam vartotojui visiškai vienodai ko klausytis - CD ar MP3, o statistiniam vartotojui MP3 yra N kartų patogiau už CD, taigi sąvoka "pasiskolinti paklausyti muzikos" išnyko - copypaste failus ir viskas.

Dabar visi daug šneka apie iPad'ą ir eKnygas. O kaip bus su "duok paskaityti" sąvoka? Manau, kad lygiai taip pat, kaip su "duok paklausyti". O kaip tada bus su biblioteka? Pasiskolini paskaityti failą, o paskui jį grąžini?

Su failų užrakinimu nieko nebus, nes hakeriai anyway nulauš viską, o ir šiaip - bet ką, kas matosi ekrane, galima blogiausiu atveju nuPrintScreen'inti.

Vienas variantas galbūt būtų įmanomas, nors šiame šiknų nuo kėdės nejudinimo amžiuje aš jo nelabai įsivaizduoju: tarkime, ateini į biblioteką, tau į kažkokį locked readerį užkrauna knygas ir nešiesi jį namo, o kai perskaitai, tada readerį grąžini. O jei nesineši namo, tai readeris pajungtas į WIFI local networką ir skaitai tik bibliotekoje. Sėdi sau ir brausini po visas bibliotekos knygas.

Bet tai kas gi šiais laikais eina į biblioteką?

1 komentaras:

  1. Einam net ir šiais laikais į bibliotekas, nes nėra alternatyvos tarkim Martyno Mažvydo bibliotekai.

    AtsakytiPanaikinti