2010-04-03

Linkomanija Zero2 torrent



Šiandien (balandžio 3) dieną Linkomanijoje Vėlyvio filmas Zero2 buvo atsiųstas šiek tiek daugiau nei 50.000 kartų.

Žinant, kad kai kurie iš jūsų jį netyčia atsisiuntė po kelis kartus, o kai kurie iš jūsų jį matė kine (ir jau tarkime susimokėjo už tai kaip už produktą), vistiek galima teoriškai paskaičiuoti, kiek filmo kūrėjams pašiko Linkomanija.

Na, pavyzdžiui, paskaičiuokime, kad jei nebūtų galima Zero2 iš niekur atsisiųsti, tai kas dešimtas ar kas dvidešimtas atsisiuntimas būtų lygus vieman DVD pardavimui.

Vienas DVD filmas kainuoja nuo 10 iki 30 Lt.

Imkime viduriuką ir paskaičiuokime, kad kas 15 atsisiuntimas yra lygus +15 litų filmo kūrėjams už vieną DVD.
Tai yra 3333 * 15 = 49.995  Lt.

Na va, visai nebloga formulė gavosi: kiekvienas atsisiuntimas iš Linkomanijos yra lygus apie 1 Lt minuso autoriams.

Galima ginčytis, galima mažinti tuos skaičius, bet net jei tai yra tik 100 Lt minuso, tai jau yra vagystė. Ar jūs taip nemanote?

Neturiu nieko prieš Linkomaniją, ar prie P2P ar prieš progresą, bet jausčiausi labai lievai būdamas kino ar muzikos kūrėju. Ypač lietuvišku kūrėju, nes užsieniečiai dar kažkiek per iTunes susikrapšto, o mūsiškiams tai šitas e-biznis yra visiškas Š.

3 komentarai:

  1. Uztat sukurus zero III kas antras parsisiuntes nueitu i kina. Kas butu 25000 * 18 (savaitgalio bilietas) = 450 000. Visai gerai tie torentai. Ar taip nemanot.

    AtsakytiPanaikinti
  2. netgi tokia (kas gali paneigti, kad ne specialiai suorganizuota) torrent reklama nesukelia man noro siųstis/pirkti/eiti. Piratavimas ne nusikaltimas, o rinkodara.

    AtsakytiPanaikinti
  3. jei ne torrentai, buciau ismetes 10/15LT kaip i bala. lekstas filmas,,, apie nieka :)

    AtsakytiPanaikinti