2011-04-06

Grupinis pirkimas



Grupinis apsipirkimas - labai pavėluota, bet labai pelninga idėja.

Kodėl pavėluota? Todėl, kad grupinius apsipirkimus žmonės organizuodavo dar labai senai. Pvz, reikėdavo kam nors automobilistų forume kokių nors detalių, kurios brangios ir sunkios (brangus shippingas), tai kombinuodavosi - perkam kelias, bus pigiau.

Visa komercija paremta ant "kuo daugiau - tuo pigiau". O kuo daugiau, tuo pelningiau. Netikite? Pasidomėkite, kas ką nusipirko, ar Lamborghini Volkswagen'ą, ar atvirkščiai ;)

Technologiškai įgyvendinti grupinio apsipirkimo websaitą nėra kas. Ikišai keletą tūkstančių, paėmei pėhašpistą, gerą hostingą ir važiuoji. Svarbesnė dalis (kaip ir visuose versluose) - prasukimas. Tas, kas pirmesnis, kas greitesnis - tas ir sėkmingesnis.

Sunku pasakyti, kuris grupinio apsipirkimo websaitas šiuo metu Lietuvoje performina geriausiai, bet aš kažkodėl manau, kad tai Grupinis, nes visai neblogai padarytas. Linko nededu, nes ir taip jį žinote.

Ir nors aš esu tas žmogus, kuriam šiaip jau nieko nereikia, bet jei man pasiūlytų gerą prekę už tą pusę/trečdalį kainos, tai imčiau taip, kad net skiedros lėktų. Pvz, įsivaizduokite, kad kokį nors Macbook Air, kuris kainuoja 4000-5000 Lt būtų galima pasiimti už pusę kainos. Būtų smagu, ar ne?

Bet taip niekada nebus, nes dažniausiai tuose websaituose siūlomi dalykai yra įvairios paslaugos, kurių sąnaudas galima leisti labai žemai, vos ne iki promo lygio, kada jos nebekainuoja iš principo nieko.

Tik va, nei kirpyklos, nei pedikiūro, nei manikiūro man nereikia.

Velnias...

1 komentaras:

  1. grupinio apsipirkimo puslapių populiarumas smunka. Bent jau JAV. Kyla tokios problemos kaip varotojų lojalumas. Vatotojai nuperka pigesnę prekę ir nebegryžta i parduodantį portalą. Tokiu būdu apsimoka parduoti tik paslaugų tipo prekes ir tik jų perteklių. Lietuvoje, kolkas tai vis dar nauja. Nemanau, kad ilgai išliks populiaru.

    AtsakytiPanaikinti