2011-04-22

Nedovanokite dovanų čekių!

Dali.us rašo apie nesėkmingą experience su kuponais (ir ne tik).

O mes prieš velykas nusprendėme išleisti savo turimus dovanų čekius ir nusipirkti ekologiškos mėsos prekybcentryje. Vargšė mergaitė pardavėja labai stresinosi, nes jai nelabai pavyko iš pirmo, antro, trečio karto tą čekį pratestuoti, paskui juo atsiskaityti ir t.t... Viso to pasekoje atsiskaitymas užtruko ne kelias sekundes, kaip kad būna mokant kortele ar grynais, bet kokias kelias neįdomias minutes.

Jo, kažkaip jautėmes kaip atsinešę padirbtą čekį ir bandantys kažką už dyką gauti...

Dovanų čekiai - šlamštas. Tai tie patys pinigai, tik su riboto atsiskaitymo galimybe. Nedovanokite dovanų čekių - tai prekybininkų išmonė iš anksto parduoti prekes ar paslaugas.

Ne, dovanų čekiai ne gražesni už pinigus. Pinigų dizainą daro profesionalūs dailininkai-dizaineriai, o dovanų čekius maketuoja neapsiplunksnavęs, mažai uždirbantis dizaineris, kuriam už nugaros supuvusiu kotletu alsuoja išperstašvarkis vadybininkas. Na, paimkite į rankas dovanų čekį už penkis šimtus litų ir penkis šimtus litų. Kas gražiau? Žinoma, kad penki šimtai litų, ir ne tik dėl to, kad juos galima išleisti kur nori...

Apskritai, mokėti už prekes ar paslaugas reikia tada, kada tu tą prekę ar paslaugą gauni (išskyrus, kai perki internetu). O su čekiu gaunasi tas šūdinumas, kad pinigai jau išleisti, ir niekur tu ponuli nedingsi, vistiek turėsi tas paslaugas ar prekes pasiimti (vietoj to, kad pinigus išleistum ten, kur nori).

Nedovanokite dovanų čekių.

3 komentarai:

  1. Apie dovanų čekius aš irgi esu rašęs. Beje, praktiškai tas pačias mintis.

    http://dali.us/2010/emocijos/nedovanokit-dovanu-kuponu/

    Nepatinka jie man. Ir ne tik dėl pasirinkimo laisvės ribojimo, bet ir dėl riboto galiojimo laiko. Nepatogu baisiai.

    Nors.. va maxima neseniai darė akcija, kai perki čekių už 100 Lt ir gauni 5Lt dovanų. t.y. uždirbi papildomu 5%. Neblogai.. jei dažnai ir daug perki maximoj. Čia ne reklama. čia šiaip. pastebėjimas iš gyvenimo. O ir ta akcija jau atrodo baiges :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. na, del galiojimo laiko tai visur skirtingai. pvz as dazniausiai imu geradovana.lt cekius tai jie galioja visus metus ir bet kuriame lietuvos mieste. akyiau labai gerai

    AtsakytiPanaikinti
  3. Viliau, pinigai galioja ILGIAU nei blogadovana.lt cekiai.

    AtsakytiPanaikinti