2011-05-10

Kur ir kada geriausia atostogauti?

Per ilgus gyvenimo metus pastebėjau kitų žmonių kvailą įprotį vasaros atostogų metu važiuoti į šiltus kraštus (Turkija, Egiptas, Tunisas ir panašiai).

Lietuviai - keista tauta. Rudenį ir žiemą sėdi savo buteliuose ir nameliuose ir savo kruvinai uždirbtais litais šeria šilumos mafiją (arbą nemokančius mokesčių malkų pristatytojus). O atėjus vasarai kruvinai uždirbtus litukus leidžia all-inclusive (ol inkliusiv, haha;) viešbučiuose leipdami nuo karščio po Turkijos, Egipto ar Tuniso saule...

Lietuvoje yra taip: yra šeši mėnesiai gero oro ir šeši mėnesiai blogo oro. Milijonieriai ir sporto veteranai (Sabonis, pvz) savo gyvenimą susitvarkė - jie vasarą mirksta Lietuvos poežerėse, o žiemą kaitina lašinius šiltesnio klimato šalyse (Ispanija, Italija, Graikija ir t.t.)

Vasarą Lietuvoje - šilta ir gera. Yra daug vaisių, uogų, daržovių ir kito skanaus maisto, galima maudytis ir pan. Žiemą Lietuvoje - šalta, šlapia ir nesmagu, todėl tuo metu ir reikia keliauti. O gyventi reikia reguliuojamos šilumos patalpose, kad nevergauti namui ar butui.

Aišku, dar yra ir kitas dalykas varguomenės gyvenime - tai piktas direktorius. Jis pasako, kada galima atostogauti. Žinau vieną piktą direktorių, kuris niekada neatostogauja ir niekur nekeliauja. Jam neįdomu ten, kur jo nežino ir kur jam nesilanksto. Jis pirmas ateina į darbą ir paskutinis išeina. Bet apie jį ir panašius - kitą kartą.

Keliaukite. Pažinkite pasaulį, nebūkite pastumdėliais.

1 komentaras: