2011-03-10

Kaip vertinti dalyvius? Patarimai TV komisijoms, konkursams ir kitiems renginiams.



Kaip balsuoti? Kaip vertinti dalyvius?
Čia rasite keletą paprastų taisyklių, kurios jums padės susigaudyti nelengvame komisijos darbe.

1. Komisija turi būti nešališka, nes dalyvavimas komisijoje - šventas reikalas. Balsuoti reikia ne principu "daugiausia balsų - draugams", o "daugiausia balsų - geriausiai pasirodžiusiems būtent šiame konkurse". Kitaip sakant, reikia duoti balsus ne viso gyvenimo nuopelnus, o būtent už ši konkursą, ir tik už šį konkursą.
2. Komisijos narių skaičius turi būti nelyginis (3, 5, 7, 9 ir t.t.)
3. Kiekvienas komisijos narys turi po tiek balsų, kiek dalyvių dalyvauja konkurse (pvz, jei yra 20 dalyvių, tai kiekvienas komisijos narys turi po 20 balsų)
4. Balsus komisijos nariai atiduoda po visų dalyvių pasirodymų (nes gal pats pirmasis pasirodymas ir labai įspūdingas, bet reikia peržiūrėti visus iki galo)
5. Komisija neturi daryti išimčių kuriam nors vienam dalyviui (neturi būti "oi, nepavyko iš pirmo karto, bandyk dar kartą") - kiekvienas dalyvis turi maksimaliai ruoštis konkursui, ir jei jam nepavyko, vadinasi per mažai dėjo pastangų, arba jam tiesiog nepasisekė. Ir nieko tame blogo, kad jis ar ji šį konkursą pralaimės - tai tikrai ne pasaulio pabaiga, nes bus ir kitų konkursų.
6. Kai visi balsai išdalinti ir suskaičiuoti, visi dalyviai surūšiuojami pagal tai, kuris gavo daugiausiai balsų.
7. Jei kuris nors lygis (pvz, 1 vieta) turi kelis dalyvius, surinkusius vienodą balsų skaičių, čia praverčia nelyginis komisijos narių skaičius.

Tokiu atveju visada bus maksimaliai teisingi rezultatai (išskyrus tada, kai komisija yra papirkta ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą