2010-01-27

Ką gi Apple šiandien tokio pristatys? Ir truputį apie iPhone ;)

Visi laukia, kad šiandien Apple pristatys savo naują kūrinį - planšetę (net nežinau, kaip tai galėtų vadintis lietuviškai). Lietuvos laiku tai įvyks maždaug 20 valandą vakaro. Laukti liko nebe tiek jau ir daug.

Šiaip jau nebloga kompanija ta Apple... Jų produktai gražūs ir patogūs naudoti. Aš pats kol kas neturiu mac'o, bet užtat turiu iPhone. Ir galiu labai nuoširdžiai pasakyti, kad nuo to laiko, kai turiu iPhone, manęs visiškai nedomina ką naujo išleidžia Nokia, Sony Ericsson ar HTC. Netgi Google Android nelabai domina. Na, fainai kaip nauja mobili platforma, bet ot ne px...

Dabar bandau prisiminti, kaip vadinasi Nokia programų parduotuvė. Specialiai negooglinu. Neatsimenu. Ox, vox, kažkaip ten. O kaip pagalvoji, tai Nokia galėjo jau prieš X metų padaryti atsisiunčiamas programėles. Ne, ne jų politika paprastumas. Turi būti sudėtingai hackinama viskas, arba labai brangu per visokius pyptonus atsiunčiama.

Kvailystė. Viskas turi būti patogu. Patogumas nugali viską.

iPhone touch screen'as - žiauriai patogus. Dabar, kai pamatau, kaip kas nors su BlackBerry ar Nokia važinėja per ekraniuką su kursorium, net pasidaro gaila tokio žmogaus, kad jam taip nepatogu... iPhone ekranas pakankamai didelis ir tai labai patogu, kai būni kur nors užsienyje ar šiaip ne prie kompo - sėdint kavinėj ar kur nors kitur pasigavus internetą nereikia mandrai išsitraukinėti kompo, laukti kol jis užsikraus, pasijungs ir t.t.

iPhone tiesiog išsitrauki, nesidemonstruodamas visiems koks tu čia ultramodernus kompiuterio turėtojas greitai peržiūri webą, gali čia pat nusifotkinti ir nusiųsti nuotrauką chebrai (ar be įmest i facebooką) ir viskas.

Tas greitas pasiinternetinimas visai smagu būnant ir Londone, ir Mančesteryje, ir Paryžiuje, ir Prahoje ir Lenkijoje ir visur kitur. Galų gale, 3G veikia visoje Lietuvoje, tai net sėdint pas bobute kaimę gali prasičekinti emailą.

Minusai? Kaip ir bet kas, iPhone turi savų minusų, bet jie tokie, sakyčiau, neužknisantys. Na, nerodo flasho. Na, negalima tiesiogiai pajungus panaudoti kaip USB failams. Na, akumuliatorius sąlyginai neilgai laiko.

Na ir kas. Užtat patogumas pralenkia viską.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą